• La multinacional química alemanya podrà generar 139.000 kWh anuals a la seva fàbrica de  Montornés del Vallès (Barcelona) i estalviar l’emissió de 83 Tn de CO2

SUD Renovables ha finalitzat la instal·lació de la planta fotovoltaica per l’autoconsum en el nou centre de producció de 3.000 m2 de la multinacional química Henkel en Montornès del Vallès (Barcelona). L’empresa d’enginyeria hi ha col·locat un total de 362 plaques solars amb una potència total de 100Kwp. D’aquesta forma, i a través de les plaques solars instal·lades i finançades per SUD Renovables, Henkel generarà 139.000 kWh anuals, que es destinaran a l’autoconsum per abastir energèticament al mateix centre de producció de la companyia, inaugurat aquest mes.

 

La instal·lació ha estat dissenyada per a optimitzar tant la part tècnica-econòmica com els límits tècnics que plantejava el projecte, que ocupa tota la superfície útil de la coberta de la nau industrial de Henkel, amb un sistema autoportant que permet no haver de fer cap forat en la coberta. Així, la instal·lació s’ha realitzat en la modalitat de PPA (Power Purchase Agreement), sent SUD Renovables ven a Henkel l’energia generada amb els panells fotovoltaics, a un preu pactat per un període determinat.

 

La posada en funcionament d’aquesta nova instal·lació fotovoltaica, a més de representar un estalvi econòmic important, evitarà anualment l’emissió de 83 Tn de CO2 a l’atmosfera.”És un pas més que donem per contribuir a la sostenibilitat de les nostres activitats i a la generació d’energia elèctrica amb fonts d’energia renovable”, ha explicat Jaume Anguera, director de la fàbrica d’adhesius de Henkel Ibèrica, qui ha assegurat que es tracta de la primera planta productiva a Espanya que obtindrà la certificació Gold DGNB, una certificació de les més prestigioses en la matèria de sostenibilitat, que contempla aspectes mediambientals, econòmics i socioculturals dels edificis. “Tenim calderes de biomassa i cèl·lules fotovoltaiques, recollim aigua de la pluja per regar les plantes i aigües grises per racionar el consum d’aigua, i tenim un sistema intel·ligent d’energia i tres capers d’aïllament”, ha explicat Anguera.

 

Manel Romero, soci director de SUD Renovables, subratlla que “la nova normativa d’autoconsum elimina les barreres tècniques i econòmiques, i això permetrà el desenvolupament definitiu de la tecnologia fotovoltaica en el sector industrial, serveis i residencial”. “És la primera instal·lació fotovoltaica que SUD Renovables fa amb format PPA. Anteriorment ho havíem fet en projectes de biomassa, però mai amb energia solar i d’aquesta forma podem oferir un servei integral als nostres clients, fent projectes de “clau en mà” amb opció de finançament”.   

 

Sobre SUD Renovables

 

SUD Renovables es va crear l’any 2005, a Catalunya. Dedicada al disseny, construcció, explotació i promoció d’iniciatives d’energies renovables i eficiència energètica, estan especialitzats en l’execució i promoció de projectes fotovoltaics en sostres industrials i comercials sota la modalitat clau en mà. L’empresa catalana amb seu a Vic, compta amb un equip pluridisciplinar amb àmplia experiència industrial que té l’objectiu de contribuir a fer un món més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

 

Para más información de premsa:

Marina Yeves

686 56 35 21

myeves@monkeysgroup.com