Avui el diari Ara publica l’article d’opinió “El dret a autoconsumir energia”, de Frederic Ximeno. L’article és una molt bona síntesis del moment que travessa l’autoconsum, i els arguments que planteja són indiscutibles. Només hi faríem aquests matisos, per la nostra experiència en l’autoconsum:

– Diu que el consum de 3000kWh representa un 25% del consum de les llars. Pel que anem veient, la majoria d’habitatges consumeixen “només” entre 3000kWh i 4000kWh anuals. Per tant, amb els 15m2 de panell assoleixen el 100% d’autoconsum, o gairebé.

– La reforma que planteja el PP és “demencial”. Sí, totalment d’acord, i és totalment injusta. Però no diríem que fa “impossible” l’autoconsum, i la prova és que tot i considerant els futurs peatges s’estan fent instal·lacions d’autoconsum. Estimem que de mitjana passem de tenir un estalvi superior al 50% o 60% sense peatges, al 25% o 30% amb el peatge de recolzament. Pot arribar a reduir l’estalvi a la meitat, però encara hi ha un estalvi considerable.

Tot i aquests matisos, celebrem l’article del Sr. Ximeno, que ajuda moltíssim a que cada vegada es facin més ressó els mitjants de comunicació del tema de l’autoconsum. Enhorabona!